Do -20% NA WYBRANE PRODUKTY JUŻ TERAZ w Sagitariusie!
PROGRAM LOJALNOŚCIOWY - WYDAWAJ PUNKTY NA KOLEJNE ZAKUPY!

Nóż Muela Bowie Pakkawood 100mm (BW-10)

Symbol: 101279-0
Dostępność: Mało
322.41
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
szt.
Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 5 dni
Cena przesyłki:
21
  • Kurier 21
Więcej o produkcie
Ilość w opakowaniu
1 szt.
BW. Stała klinga, wykonana ze stali molibdenowo-wanadowej (MoVa). Nóż myśliwski, doskonale sprawdza się jako finka, podczas wypraw survivalowych lub poza miasto. Wytrzymały, bardzo ostry zniesie bez uszczerbku każde zadanie.

Finka (puukko) nieodzowny element wyposażenia każdego harcerza, skauta, chętnie używana przez turystów. Charakteryzuje się stałą klingą o długości około 130 mm oraz rękojeścią wykonaną z tworzywa sztucznego lub drewna, zwykle zakończonąjelcem. 

Głownia - o profilu Bowie, grubości 3.5 mm. Wykonana z utwardzanej w przedziale 57-58 HRC, wytrzymałej molibdenowo-wanadowej stali nierdzewnej X50CrMoV15. Klinga pokryta eliminującą odblaski nierefleksyjną powłoką Satin Finish (pół-mat). Szlif wklęsły (Hollow Grind), ostrze gładkie typu Plain. Mosiężny obustronny jelec u nasady głowni zabezpiecza przed ześlizgiwaniem się dłoni na ostrze, stanowi pewne podparcie dla kciuka.

Rękojeść - zakończona mosiężną głowicą. Profilowane okładziny z laminowanego drewna pakka w kolorze brązowym zapewniają pewny, bezpieczny chwyt.

Etui - brązowe ze skóry z tłoczonym logo firmy. Pochwa posiada mocowanie do pasa lub oporządzenia umożliwiające noszenie noża w pozycji pionowej.

Dane techniczne:
Numer produktu: BW-10
Rodzaj stali: X50CrMoV15
Długość głowni: 100 mm / 3.94"
Grubość głowni: 3.5 mm / 0.14"
Długość całkowita: 193 mm / 7.62"
Waga: 125 g / 4.41 oz
Rodzaj krawędzi tnącej: Plain
Typ głowni: Bowie
Rodzaj szlifu: Wklęsły
Materiał rękojeści: Drewno Pakka (Coral pakkawood)
Pochwa: Skórzana
Producent: Muela, Hiszpania

Opracowanie: firma Sharg® bezpośredni importer

Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: